Fanfare

Leden

De vereniging bestaat uit meer dan 50 leden elk met een specialisme in een instrument. Onze fanfare heeft de volgende bezetting; percussie, bas, bariton, eufonium, trompet, bugel, trombone, hoorn, tenor saxofoon, alt saxofoon, sopraan saxofoon en Es cornet. De jongste leden zijn rond de 10 jaar en de oudste om en nabij de 70 jaar. Als lid kan je een instrument van de vereniging lenen, sommige leden hebben hun eigen instrument. Momenteel zijn we als orkest behoorlijk volledig, toch zoeken we altijd nog wel bepaalde muzikanten of leerlingen die bepaalde instrumenten willen bespelen. Zo zijn we momenteel op zoek naar percussionisten en hoornblazers. Wil je meer informatie over het lidmaatschap of heb je andere vragen over de vereniging, neem dan contact met ons op.

Dirigent

Onze dirigent is Jan Maat. Afkomstig uit Dronten en al ruim 30 jaar in dienst van Concordia. Naast het dirigeren leidt hij ook de leerlingen op. Bij de meeste optredens en concerten is Jan ook aanwezig. Daarnaast dirigeert Jan ook bij Nooit Gedacht uit Windesheim en Harmonie Eendracht uit Dronten.

Repetitie

De repetities vinden plaats op woensdagavond van 19:30 – 21:30 uur in “’t Huiken – Kulturhus” aan de Lange Wijden 33. Een repetitie start met inspelen, denk aan lange noten en toonladders. Vervolgens een paar koralen uit de liedbundels, tussentijds kan ieder er voor zorgen zijn/haar instrument te hebben gestemd. Daarna begint het studeren. Het ene stuk fluit er zo doorheen, maar een ander stuk, bijvoorbeeld voor een concours, wordt tot in detail uitgeplozen. Halverwege is er een korte pauze en aan het einde van de repetitie spelen we een koraal die leden om beurten mogen kiezen. Als voorbereiding op een Concours, worden er soms extra repetities ingepland.

Opleidingen

Muziekvereniging Concordia is er voor iedereen die ervan houdt om samen muziek te maken. Hoe oud je bent maakt niet uit, zo lang we samen maar met veel plezier muziek kunnen maken. Wij bieden beginnende muzikanten de kans om hun talent te ontwikkelen door middel van wekelijkse lessen bij onze dirigent Jan Maat. Tijdens deze lessen ga je samen met de dirigent aan de slag om je muzikale talenten leren toe te passen. Nadat je de muziek en je instrument beter hebt leren kennen kun je deelnemen aan onze fanfare. Concordia verzorgt zijn eigen (jeugd)opleiding. Iedere leerling krijgt, wanneer hij daar klaar voor is, een officieel landelijk muziekexamen. In totaal zijn er 4 niveau’s te behalen.  Voor informatie over onze muziekopleidingen, lesgelden of andere vragen over de vereniging, neem contact met ons op.