Vereniging

Muziekvereniging Concordia is een bloeiende vereniging bestaande uit een fanfare welke in de 3e divisie uitkomt. Voor speciale gelegenheden is er de “Stadskapel“, gevormd door een vaste kern van leden uit de fanfare, met een repertoire dat voornamelijk bestaat uit populaire gelegenheidsmuziek. De vereniging is aangesloten bij Koninklijke Nederlandse Muziek Organisatie (KNMO). Hieronder kun je meer te weten te komen over de vereniging. Voor verdere vragen over de vereniging die hier niet worden beantwoord of als u meer informatie wilt hebben over een eventueel lidmaatschap, dan kunt u met ons contact opnemen via het contactformulier.

Fanfare

De vereniging bestaat uit meer dan 50 leden elk met een specialisme in een instrument. Dit onder leiding van Jan Maat.
Concordia verzorgt zijn eigen (jeugd)opleiding, eveneens onder leiding van Jan Maat. De repetities vinden plaats op woensdagavond van 19:30 – 21:30 uur in multifunctioneel centrum ” ’t Huiken” aan de Lange Wijden 33. Leerlingen krijgen iedere woensdagmiddag les.

Lees meer…

Bestuur en commissies

Het bestuur bestaat uit een dagelijks bestuur en algemeen bestuur. Het dagelijks bestuur wordt gevormd door de voorzitter, secretaris en penningmeester en daarnaast zijn er vier algemene bestuursleden. Ook heeft de vereniging diverse commissies zoals muziek-, jeugd- en instrumentencommissie. Lees verder wie wat doet binnen de vereniging.

Lees meer…

Historie

Nadat door de bevolking van Elburg meerdere malen de wens was uitgesproken voor de oprichting van een muziekvereniging, werd op 10 september 1912 een vergadering belegd en werd officieel muziekvereniging Concordia opgericht. De grondleggers waren de heren H. Heiman, J. Lipke, S.J. Kramer, J. Jansen en H.J. Ruiter. Lees verder voor ontwikkelingen van de fanfare Concordia Elburg door de tijd.

Lees meer…

Oude website

Ga naar oude website…

IBAN: NL 88 RABO 0384783309 | KvK-nummer: 40094561 | Cookieverklaring | Privacystatement